Vedoucí přednášky Bc. Jaroslav Suský ( Velké Pavlovice) je znalec vína, všestranný odborník na oblast vinařství a vinohradnictví.Tématem přednášky byla degustace a hodnocení vín, vinařské oblasti, historie, pěstování vinné révy , technologie výroby vína, zdravotní účinky atd.Smyslem degustace vína je senzorická-smyslová analýza vína, poznání a vyhodnocení jeho charakteru a kvality, případně porovnání kvality řady vín mezi sebou.Degustace a konzumace vína jsou tedy dvě různé věci.Byla provedena degustace 16 odrůd vín. Základem řazení vín k degustaci je vzrůstající aromatická a chuťová intenzita a výraznost vína. Chutnali se tedy bílá vína před červenými, lehká před třeslovitami a těžkými, mladá před staršími, suchá před sladkým, neutrální před aromatickými. Byla odrůda, ročník ( od mladších ke starším ), obsah cukru. Na přednášku nám přislo mnoho vinařů z obce a okolí (Boleradice, Hustopeče, Krumvíř ).
Plakát ZDE.